Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Waarom moet je wijn liggend bewaren?

Ze zeggen dat je wijn altijd het beste liggend kunt bewaren maar waarom is dat eigenlijk?

Bewaarijnen zoals de rode wijn uit de Bourgogne, de rode wijn uit Bordeaux en nog veel andere kwaliteitswijnen die gemaakt zijn om lang te bewaren kun je het beste liggend bewaren. 

Deze wijnen zijn gemaakt om lang bewaard te worden en zo hun beste smaken en geuren er uit te krijgen. Dit heeft vaak jaren nodig tot de wijn op zijn best is.

het grootste probleem bij het rechtop bewaren van een fles wijn is dat de kurk uit kan drogen. als dit gebeurd krimpt de kurk en komt er zuurstof bij de wijn. Hierdoor word het verouderingsproces versnelt en zal de wijn zich niet goed ontwikkelen hierdoor is hij veel te vroeg op dronk of gaat hij zelfs kapot. Dit kan ook gebeuren wanneer de kwaliteit van de kurk slecht is.

Hier een aantal tips om wijn goed te bewaren.

- Bewaar de fles liggend zodat de kurk niet uitdroogt en hierdoor komt er geen zuurstof bij de wijn.

- De lucht mag niet te droog zijn, om te voorkomen dat de wijn via de kurk verdampt. te vochtig moet natuurlijk ook hier hierdoor kan er schimmelvorming ontstaan. Hierdoor ontstaat een muffe geur wat door de kurk heen kan trekken wat de smaak van je wijn heel erg beïnvloed.

- De temperatuur moet tussen de 12 en de 14 graden zijn om de wijn geleidelijk te laten ontwikkelen. Wanneer hij op kamertemperatuur is ontwikkelde de wijn zich veel te snel.

- De ruimte waarin de wijn staat moet donker zijn. alle vormen van licht hebben een negatieve invloed op de kleur en smaak van de wijnen. Wanneer de wijn jarenlang in een lichte ruimte word neergezet heeft dit invloed op de kleur van de wijn. Hierdoor zit rode wijn altijd in een donkere fles.

 

Maar wees nou eerlijk een lekkere wijn hoor je toch gewoon lekker op te drinken😉

Bestel nu je wijn op onze site en geniet er de volgende dag al van!🍷

Laat een reactie achter