Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Voormalig pakhuis de Vlijt

De opbouw: 1925 De Vlijt is in 1925 gebouwd in opdracht van Gerson Levie. Joh. D Meppelink hielp hem met het ontwerpen hiervan. Het voormalige graanpakhuis bevindt ze in het centrum van Coevorden en is in ere hersteld. Tegenwoordig is het een hotel met 24 luxe hotelkamers. Bij de verbouwing tot dit hotel zijn er twee gebouwen door houten zolders gebinten met elkaar verbonden.

Doordat er vroeger graan werd opgeslagen in het gebouw, waren de houten balken in zeer slechte staat. Hier lieten de bouwkundigen zich echter niet door tegen houden om het rustieke hout opnieuw te gebruiken. Wat erg opvallend is en waaraan je kan zien dat het een graanhuis is geweest zijn de balken en de oude graankokers. 

Het nieuwe gebouw naast de Vlijt, ondersteund de Vlijt op een ingetogen manier. Doordat de gevel van het nieuwe gebouw een stuk verder van het water ligt, komt het karakteristieke de Vlijt beter naar voren en wordt het oude pakhuis geaccentueerd. Over enkele honderden jaren zal het nieuwe gebouw ook worden gezien als monument.

Voor ons reden genoeg dus om dit prachtige monument een plekje te geven op onze heerlijke Spaanse wijnen. 
Nog geen AmigoWines geprobeerd? Shop hier.

 

 

 

Laat een reactie achter