Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Vijf interessante weetjes over Spaanse wijn

Kom meer te weten over Spaanse wijnen en de geschiedenis ervan!

-Met een hectare van ongeveer 1,2 miljoen heeft Spanje het grootste wijnbouwgebied van de wereld, ja meer dan Frankrijk! Echter zorgt Italië, na Frankrijk wel voor de grootste jaarlijkse oogstopbrengst. Dit komt door de grote droogte die Spanje kent.

-Wist jij dat Picasso zijn kubisme (kunststijl) opdeed toen hij verbleef in Horta de Sant Joan, dit is een kleine plaats ten zuidwesten van Barcelona met de kwaliteitslabel DO Terra Alta. In een aantal van zijn schilderijen zijn de wijngaarden en mensen uit dat stadje te zien. 

-Spanje is de op twee na grootste biologische wijnproducent. Met meer dan 80.000 hectare grond veroveren zij de twee plek na Frankrijk. De eerste biologische wijn werd in 1970 gemaakt. Dit gebeurde zo laat omdat veel wijnboeren uit Spanje altijd weigerden chemicaliën en pesticiden te gebruiken. Wist jij al dat al onze wijnen vegan zijn? 

-Het internationale podium voor beste wijn van 2020 ging naar de Spaanse wijn 'vinto tinto'. De vinto tinto 2010 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial is gekozen tot de beste wijn ter wereld. De wijn komt uit La Rioja en heeft een prijskaartje van ongeveer 120 euro per fles. Helaas moeten wij jou vertellen dat deze wijn een tikkeltje beter is dan een lekkere AmigoWines..

-Er bestaan 400 druivensoorten in Spanje. De witte druif Airen, de Tempranillo waar Rioja van gemaakt wordt en de Garnacha afkomstig uit Catalonië worden verreweg het meest gebruikt.

 

 

 

Laat een reactie achter