Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

De Verdejo druif

De verdejo
Al meer dan 1.000 jaar wordt de verdejo druif in Spanje geplant. De frisse, zachte en fruitactige witte wijnen die ervan worden gemaakt zijn voornamelijk afkomstig uit de historische wijnstreek Rueda, gelegen ten noordwesten van Madrid.

De druif is van oorsprang Noord-Afrikaans, maar tegenwoordig toch onlosmakelijk verbonden met Spanje. De druif werd voornamelijk gebruikt voor de productie van sherry's. Tegenwoordig vindt 99% van de productie plaats in Spanje. In de Verenigde-Staten zijn enkele wijngaarden waar de druif ook groeit.

De smaak
De Verdejo proef je door zijn lichte structuur en de citrus tinten. De druif zorgt voor een lekkere frisse wijn door zijn hoge zuurtegraad. Je zult de dominantie van de limoensmaak proeven, dit maakt hem zeer fruitig. Naast de limoen proef je smaken van perzik, meloen, grapefruit en in enkele verdejos tinten van gras en venkel. De aanwezige tonen van de citrus kun je herkennen van de sauvignon blanc wijnen. 

Geschiedenis
Bijna de gehele productie van de druif vindt dus plaats in Spanje. Er zijn zo'n 1.500 wijboeren in meer dan 60 wijngaarden die deze druif met veel passie verbouwen. Sinds de 11e eeuw wordt deze drijf al geteeld in Spanje. De druif is meegenomen door Alfonso VI uit Noord-Afrika. Sindsdien is de druif niet meer weg te denken.

Nu ben jij vast nieuwsgierig naar de smaak.. Nog even geduld, de webshop wordt snel weer aangevuld, excuses. 

 

 

Laat een reactie achter