Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Rode wijn of uurtje sporten?

Rode wijn is net zo gezond als een uurtje sporten.

Althans, als wij de onderzoekers moeten geloven van de Universiteit van Alberta in Canada. Een glas rode wijn heeft volgens hen nog zo'n goede werking op je lichaam als een uur sporten. Het stofje resveratol zou verschillende positieve eigenschappen hebben die zorgen voor hetzelfde effect als een uur lopen zweten in de sportschool. 

Jason Dyck, de man die het onderzoek leidde beweert dat resveratol zorgt voor een verbetering van je fysieke gezondheid. Het zou je hartfunctie en je spierkrachten kunnen verbeteren. Ook zou rode wijn de kans op dementie en kanker verkleinen.

Als je gek bent van rode wijn, klinkt dit nieuws jou als wijn in de oren natuurlijk, neem het natuurlijk wel met een figuurlijk korreltje zout! Het gaat tenslotte om een glas wijn, en niet een hele fles.. Hoe goed de wijn ook smaakt, van een hele fles wijn wordt je vooraal een beetje dronken.

Meerdere goede invloeden
Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat rode wijn een goede invloed heeft op je lichaam, wist jij al dat:

-Naast resveratol zit er ook tannine in rode wijn. Dit kan bijdragen aan een goede weerstand en zorgt dat je minder snel verkouden wordt.

-Één glas rode wijn iets te weinig? Uit een Italiaans onderzoek blijkt dat het drinken van twee glazen wijn leidt tot de toename van seksueel verlangen bij vrouwen.

-Wetenschappers ontdekten dat het drinken van een glas rode wijn tijdens het avondeten voorkomt dat er teveel vet wordt opgeslagen. 

-Als laastst.. Wist jij dat de alcohol in wijnen een verdunnende werking hebben wat zorgt voor een betere doorbloeding van alle organen.

 

Nu jij dit allemaal weet, snap ik dat je zin hebt gekregen in een glas rode wijn.. Komt dat even goed uit, t/m 9 maart krijg je op alle rode wijn 10% korting!  
Zorg dat je die resveratol en tannine binnenkrijgt en bestel via hier jouw rode wijn.

Ga je toch liever naar de sportschool? Even goede vrienden! Maar een rode AmigoWines kunnen wij iedereen aanraden ;)

 

Bron: https://www.huffingtonpost.co.uk/2016/01/08/a-glass-of-red-wine-is-the-equivalent-to-an-hour-at-the-gym-says-new-study_n_7317240.html#slide=aol_41142

Laat een reactie achter