Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Waarom word een wijnglas maar tot de helft geschonken?

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een wijnglas maar tot de helft ingeschonken word? Vandaag gaan we jullie daar wat meer over vertellen.

Betere smaak

De gedachten er achter zijn dat het glas voor de helft gevuld is met wijn en voor de helft met lucht, dit zorgt voor voldoende ruimte om de wijn rond te draaien in het glas. Hierdoor komt er meer lucht bij de wijn en zorgt het er voor dat de aroma's in de wijn vrij komen. Door de aroma's word de smaak beter. Wanneer je het wijnglas helemaal vult is er geen ruimte en kan je de wijn dus niet ronddraaien, hierdoor drink je de wijn niet op zijn allerbest.

 

Wist je dat dit verschilt per wijnsoort?

Per wijnsoort is er een ideale hoeveelheid die je in het glas schenkt. Bij de rosé en witte wijn hoor je het glas tot vlak boven het breedste gedeelte van het glas in de schenken. Bij rode wijn is dit anders, bij de rode wijn schenk je het glas tot vlak onder het breedste deel van het wijnglas. Bij een Desert of een zoete wijn schenk je de wijn tot het punt waar het wijnglas breder word, bij een bubbel is het de bedoeling dat je het inschenkt tot waar het glas smaller begint te worden.

Voor de aankomende zomerdagen raden wij onze heerlijke rosé wijn aan, perfect voor een zonnige dag.☀️🍷

Zin in een heerlijk glaasje wijn gekregen? Bekijk onze rosé wijnen!

Laat een reactie achter