Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Hoeveel wijn drinkt een Nederlander?

Drink jij graag een glas gezelligheid buiten de deur? Dan weet jij ook, de rekening is het minst leuk. Maar na vier of vijf wijn vergeet je dat vaak snel weer toch?

Een gezellig avondje met vrienden op donderdag en het weekend borrelend in gaan op vrijdag. Vervolgens op de zaterdag een leuk feestje en op zondag het weekend gezellig afsluiten met een wijntje. Wij zullen jou eens vertellen wat de gemiddelde Nederlander wegdrinkt en uitgeeft aan wijn.

Wijn heb je in vele prijsklasse. Van de huiswijnen uit supermarktschappen tot de absolute uitblinkers die je niet zomaar ergens anders vindt. In de kroeg kost een glas wijn gemiddeld 3,50 euro. Koop je een fles wijn voor thuis, en verdeel je het over glazen dan ben je slechts 0,85 cent kwijt. 

Per jaar drinkt de gemiddelde Nederlander ongeveer 200 liter wijn. Als jij hiervan de helft buiten de deur drinkt, in een restaurant of die gezellige kroeg in Coevorden. In een glas zit 125 milliliter, acht glazen wijn per liter dus. In die gezellige kroeg in Coevorden kost dat je dan ongeveer 2.800 euro. In huis kost die liter je gemiddeld 6 euro. Die 100 liter wijn kost je dan dus 'maar' 600 euro. Oftewel 3.400 euro per jaar.

Ben jij die gezellige persoon die vaak in kroeg te vinden is en niet vies is van een wijntje? Of drink jij ze liever gewoon op de bank? Ben jij die laatste, zorg jij er dan wel voor dat er een AmigoWines in de wijnkoeler staat? Bestel hem via hier.

1 reactie

  • Als de gemiddelde Nederlander.200 liter wijn per jaar drinkt wordt er stevig gezopen, dat zijn vier flessen per week per persoon. Is er niet ergens een komma vergeten?

    Henk

Laat een reactie achter