Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Hoe moet je een wijnglas vasthouden?

Hoe moet je nou eigenlijk een wijnglas vasthouden?

Een vraag die bij beginnende wijndrinkers waarschijnlijk op komt. Waarschijnlijk denk je wat maakt het uit hoe ik mijn wijnglas vast houd? echter zitten hier wel praktische redenen achter en de belangrijkste is het beter proeven van de wijn die je drinkt.

 

Een wijnglas houd je vast aan de steel van het glas.

een wijnglas vasthouden is niet heel moeilijk, maar er zijn goede en verkeerde manieren om dit te doen. houd het glas dus vast bij de steel in plaats van je hand rond het glas te houden.

De belangrijkste reden waarom je je wijnglas aan de steel vast moet houden is de warmte van je hand. dit zorgt er voor dat het glas en de wijn in het glas warm word met als gevolg dat de wijn er negatief door word beïnvloedt. de wijn smaakt dan wat vlakker, dit is natuurlijk zonde van de heerlijke wijn.

Doordat je het glas bij de steel vast pakt heb je de mogelijkheid om de wijn de walsen. Walsen is kortgezegd het oxygeneren van de wijn dit houd in dat je zuurstof aan de wijn toevoegt hierdoor wordt de smaak van je wijn verbeterd.

Door het glas aan de steel vast te houden zorg je er ook voor dat er geen vette vingers op het glaswerk komt. Dit ziet er natuurlijk minder aantrekkelijk uit wanneer je de wijn uit een vies glas drinkt met vette vingers er op. Een wijnglas moet er schoon uitzien als je hem op tafel zet.

Maar nu.. je zit bij een restaurant en je krijgt je wijn in een glas zonder steel. Dan moet je hem wel bij het glas vasthouden deze glazen zijn vaak wat dikker aan de randen zodat de inhoud niet zo snel opwarmt als bij een normaal wijnglas. De wijn kan nogsteeds warm worden en wat vlakker van smaak.. wat dan helpt is om het glas zo min mogelijk aan te raken, dus houd het glas niet de heletijd vast en pak het glas op met je duim en twee vingers om zo min mogelijk contact met het glas te hebben.

Wat is de perfecte manier om je glas vast te houden?

  • Houd de steel van het glas tussen je duim en je eerste twee vingers.
  • Plaats je vingers op de onderste helft van de steel.
  • de andere vingers hebben geen contact met het glas en krul je in je handpalm
  • deze vingers raken de steel dus niet

Wil je het eens uitproberen? Doe het dan wel met een AmigoWines in je glas, bestel de lekkerste wijnen via onze website 🍷✔️

 

 

Laat een reactie achter