Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Hoe kan je het best een wijnglas in de kast zetten?

Het lijkt misschien simpel, je zet de wijnglazen in de kast en het is goed, maar dat is dus niet het geval.

De meeste mensen denken dat je het glas ondersteboven in de kast moet zetten, hierdoor voorkom je stof in de glazen, hier is goed over nagedacht natuurlijk, maar toch is het beter om de glazen de volgende keer recht op in de kast te zetten.

Waarom is dat nou het geval? De rand van een wijnglas is het zwakste onderdeel van het hele glas, het glas is heel dun en fragiel, hierdoor kan het makkelijk breken. De kans op barsten of splinters vergroot je door de glazen op de kop in de kast te zetten, je zet de glazen dan op het meest zwakke deel van het glas. Bijkomend voordeel is dat je zo muffe luchtjes voorkomt in de glazen. De glazen kunnen dan soms wel eens naar natte hond ruiken. Wanneer je een glas ondersteboven in de kast zet blijft die lucht alleenmaat in het glas hangen, hierdoor word de geur erger en erger en komt de smaak van de wijn zeker niet ten goede.

Hoe moet het dan wel?

Je kunt je wijnglazen het beste ophangen, je ziet dit vaak in veel restaurants en bars voorbij komen. Door de glazen op te hangen los je beide problemen op. De kans is natuurlijk groot dat je thuis geen rek hebt om de glazen aan op te hangen. Je kunt dan het beste de glazen gewoon recht op in de kast neerzetten, hierdoor heb je geen kans op vieze luchtjes en de kans is kleiner dat de wijnglazen breken. Maar let er wel op, voor je de wijnglazen gaat gebruiken moet je ze wel even omspoelen in verband met het eventuele stof wat er in gekomen is.

Laat een reactie achter