Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

Hoe gaan wijnboeren om met een hittegolf?

Je hebt je het misschien wel eens afgevraagd, hoe gaan de wijnboeren om met een hittegolf?

Niet alleen in Nederland werden record temperaturen gemeten maar ook in het zuiden van Frankrijk werden temperaturen als nooit te voren gemeten.

In diverse wijngaarden in Frankrijk liepen druiven zonnebrand op wat betekend dat de druiven onbruikbaar zijn. De aankomende jaren laten de boeren meer bladeren aan de wijnranken zitten om de druiven te beschermen tegen de zon, zodat ze in de schaduw hangen.

Niet alleen de druiven hebben last van de hitte maar ook de mensen die op de wijngaarden werken hebben er last van. In bijvoorbeeld Frankrijk werd tijdens extreme hittegolven eerder begonnen met werken, om 12 uur zijn de mensen klaar met werken want na de lunch is het veel te warm om nog verder te kunnen werken.

Wanneer de warmte langer aanhoud kunnen er maatregelen worden getroffen zoals het beplanten van de noordkanten van de heuvels, hierdoor komt er minder zon op de druiven en verbranden ze niet, ook helpt hogerop aanplanten van de wijngaarden daar is het namelijk koeler als onderop de heuvel. ook heeft dit als voordeel dat er grotere verschillen zijn tussen de dag- en nachttemperaturen waardoor de aroma's beter kunnen ontwikkelen. Ook voor de werknemers is het daar boven beter te doen.

 

Onze Rose wijn is heerlijk in combinatie met een lekker zonnetje, bestel hier jouw wijn en geniet er morgen al van!

Laat een reactie achter