Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

De Tempranillo druif

Oftewel koning van de Spaanse druiven

Onze lekkere rode Tempranillo wijn wordt gemaakt van de Tempranillo druif. Deze druif, die ver voor de tijd van de Roemeinen zijn eerste wortels in de aarde plaatse stamt uit de plaats Riojo. Hierna breide hij zich uit in gebieden van La Mancha en van Penedės tot Navarra. 

Tempranillo stamt af van de naam Temprano. Temprano staat voor 'vroeg'. Hier is over nagedacht zal je zeggen, de Tempranillo druif kan je in vergelijking met andere druiven vrij vroeg plukken. Hij rijpt snel en kan als een van de eerste druiven worden geplukt. De schil van de druif is erg dik, dit zorgt ervoor dat hij tegen erg warme temperaturen maar ook tegen zeer koude temperaturen.

De Tempranillo druif neemt de laatste jaren sterk toe. Het is al de 4e meest geplante druif ter wereld. Verwacht wordt dat deze snel nog enkele plekken zal gaan stijgen. De druif begon in Spanje maar heeft zich inmiddels uitgebreid naar o.a.  Portugal, Argentinië en Australië. Niet alleen word die gebruikt voor wijn maar ook voor port, hier heeft hij de benaming Tinta Roriz. Ook in Spanje heeft hij verschillende benamingen, o.a. Tinto Fino ( in Penedes) en Cencibel ( in La Mancha).

Door het weinige zuur wat in de druif zit heeft de wijn een zacht en fruitige smaak. De mooie, heldere rode tempranillo wijn vult de mond met smaken van rode bessen en een hint van zwarte peper. Maar ook zijn smaken van bosbessen, cranberries, kersen, tabak en honing te proeven.

Bij ons kun je de lekkere Tempranillo wijn met verschillende etiketten shoppen. 
-Vancouver
-de Vlijt
-het Arsenaal
-Kasteel Coevorden

Laat een reactie achter