Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

De Sauvignon Blanc druif

De Sauvignon Blanc druif is een van de bekendste witte druiven,
je vindt hem op bijna elke menu kaart. De druif wordt gedronken door ervaren wijndrinkers maar is ook zeer geschikt voor de beginnende wijndrinker. Van druif worden namelijk wijnen gemaakt die gekenmerkt worden door zijn frisse zuren en fruitige smaak.

De naam Sauvignon Blanc komt van het woord Sauvage, wat wild betekend. Dit is omdat de druif goed in het wild kan groeien. De beplanting van de druif begon in de Loire en in de Bordeax streek, de groei begon dus in Frankrijk. Voorheen groeide de druif als onkruid door de regio, de wijnboeren in de Bordeaux streek en in de Loire zagen echter wel wat in de druif. Zo kwamen de eerste mensen in aanraking met de Sauvignon Blanc.

Je kan een Sauvignon Blanc herkennen aan zijn frisse smaak. Je kan wel het verschil proeven tussen een Sauvignon Blanc uit Spanje of eentje uit Frankrijk. Die uit Frankrijk (de Loire) zijn elegant en licht van smaak waar die in Spanje, gemaakt dus van hetzelfde sappige fruit, veel intenser van smaak kunnen zijn.

Wat eet je nu bij een Sauvignon Blanc?
De Sauvignon Blanc is heerlijk als aperitief. Drink je hem bij een maaltijd probeer hem dan eens bij zeevruchten, vis, wit vlees of rijstgerechten. De wijn heeft een hoge zuurgraad waardoor hij ook goed past bij geitenkaas of tomaat

Wij hebben nog enkele flessen Sauvignon Blanc. Nieuwsgierig geworden of het bovenstaande klopt? Probeer hem zelf eens :)

Laat een reactie achter