Voor 15:00 uur besteld, morgen al genieten!

De effecten van een relatiegeschenk

Relatiegeschenken worden door veel bedrijven gebruikt, voor de een met een andere reden als voor de andere, de ene gebruikt het als een weggevertje en de ander gebruikt het om een stukje dichter bij hun doelgroep te komen. Het word steeds vaker bewezen dat je door een relatiegeschenk te sturen in het geheugen van eerdere klanten blijft. Door dat je in het geheugen blijft zullen ze sneller aan jouw bedrijf denken wanneer er wat moet gebeuren. Ook ontstaat hier mond-tot-mondreclame door, wat een hele effectieve vorm van marketing is.

Wat zijn nou de effecten van een relatiegeschenk?

- Relatiegeschenken worden nog vaak gebruikt.

Vaak denken mensen dat een relatiegeschenk uiteindelijk in de prullenbak belanden. Uit onderzoek is gebleken dat dit helemaal niet waar is. 9 van de 10 keer is het juist het geval dat relatiegeschenken veelvuldig worden gebruikt. Het is natuurlijk wel van belang wat voor soort relatiegeschenk je weg geeft. Wanneer dit een functioneel product is is de kans groot dat het op kantoor of thuis in de vensterbank gezet word.

- Mensen blijven jouw bedrijf onthouden.

Uit onderzoek is gebleken dat 3 kwart van de ondervraagde mensen nog wist van welk bedrijf ze een relatiegeschenk gekregen hebben. Daarnaast bleek ook dat de helft nog wist met welke boodschap het verstuurd werd. Relatiegeschenken werken dus voor naamsbekendheid en brengen de boodschap duidelijk over bij de consumenten.

- De klanten denken in een positieve zin over je bedrijf.

Uit onderzoek is gebleken dat klanten die een relatiegeschenk gekregen hebben een stuk positiever over een bedrijf denken dan klanten dit dit niet gehad hebben. Waardoor dit vooral komt is dat die bedrijven een positieve en blijvende indruk hebben achtergelaten op hun klanten. Dit zorgt er ook voor dat ze sneller weer terug denken aan de diensten van het bedrijf en zijn ze eerder geneigd om opnieuw voor het bedrijf te kiezen.

 

Ben jij ook opzoek naar een relatiegeschenk voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op via Info@amigowines.nl voor meer informatie.

Laat een reactie achter